19.01.2024

T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKALIĞI

DİYANET AKADEMİSİ

TEKİRDAĞ DİNİ İHTİSAS MERKEZİ

Diyanet Akademisi Tekirdağ Dini İhtisas Merkezi 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Programı 08.01.2024 tarihinde akademi merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Dini Yayınlar Genel Müdür Cafer Tayyar DOYMAZ katılırken, il düzeyinde Vali Yardımcımız Asalet KARABULUT, İl Müftüsü Mustafa SOYKÖK, Çanakkale, Kırklareli ve Edirne İl Müftüleri, İl Müdürleri, İlçe Müftüleri ile İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri ve İHL müdürleri katıldılar.

Okunan İstiklal Marşı’nın akabinde Tekirdağ Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet ALVER açılış konuşması yaparak saygı ve teşekkürlerini arz ettiler.

Programda konuşma yapan Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz, Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında bilgiler verirken Diyanet Akademisi’nin bir hayal olduğunu, bu gün bu hayali yaşadığımızı ifade ettiler.

Genel Müdürümüz ihlas, samimiyet ve ihsan kavramlarına atıfta bulunarak Diyanet Akademisinin ilk mezunlarını ve bu süreçte eğitimde emeği geçen eğitim görevlisi hocaları tebrik ettiler.

Program Eğitim Görevlisi Yavuz BUDANIR’ın rehberliğindeki ilahi korosu ve akabinde belge takdimi ile nihayete erdi.