02.01.2020

Ahmet YILMAZ

Eğitim Görevlisi (Temel İslam Bilimleri)

1979 yılında İstanbul Beyoğlu’nda doğdu. İlkokul eğitiminden sonra Bayrampaşa Yeşil Cami Kur’an Kursunda hafızlığını ikmal etti ve Temel İslam Bilimleri dersleri aldı. 1999 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi.2004 yılında Beyoğlu Rıhtım Mescidi’nde vekil imam olarak göreve başladı.2005-2013 yılları arasında Sarıyer İstinye Balabandere Camii’nde imam hatiplik yaptı.2012 yılında İstanbul Müftülüğü tarafından düzenlenen Tashih-i huruf Kursunu bitirdi.2013 yılında İstanbul İlahiyat Fakültesini bitirdi. Aynı yıl Din Görevlileri arasında yapılan hafızlık yarışmasında Türkiye Birincisi oldu ve İran’da yapılan uluslararası hafızlık yarışmasında ülkemizi başarıyla temsil etti. 2013-2015 yılları arasında Pendik Erenköy Kur’an Kursunda hafızlık hocalığı yaptı.2018 yılında Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden mezun oldu. Kısa bir süre İstanbul Sarıyer vaizliği yaptıktan sonra Tekirdağ Dini İhtisas Merkezine eğitim görevlisi olarak atandı. Evli ve üç çocuk babası olan Ahmet YILMAZ, Arapça ve İngilizce bilmektedir.