01.03.2016

DOĞUM TARİHİ: 13.07.1972

DOĞUM YERİ: BAYRAMPAŞA-İSTANBUL MEDENİ HALİ: Evli

EĞİTİMİ:

1984 – 1986 yılları arasında Bayrampaşa Hayırseverler Kur’an Kursunda hıfzını tamamladı.

1986 – 1992 yılları arasında Bayrampaşa Yeşil Cami Kur’an Kursunda Klasik Arapça Eğitimi aldı. 1996 yılında Mısır El-Ezher Üniversitesinden mezun oldu.

1997  –  1999  yılları  arasında  DEÜ  İzmir  İlahiyat  Fakültesinde  Lisans  Tamamlama  Eğitimi  alarak İlahiyat Denklik Belgesi aldı.

2011 yılında Diyanet İstanbul Pendik Haseki İhtisas kursunu bitirdi.

2014   yılında   Sakarya   Üniversitesi  Sosyal   Bilimler   Enstitüsünde  İslam  Hukuku   alanında   “ET- TENBÎH                  AL    MÜŞKİLÂTİ’L-   HİDÂYE   ADLI    ESER    ÇERÇEVESİNDE   HANEFÎ

FIKHINDA EL-HİDÂYE METNİNE YÖNELİK ELEŞTİRİLER” adlı çalışmasıyla Yüksek Lisans programından mezun oldu.

2021 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İslam Hukuku alanında

“Hanefî Usul Düşüncesinde Fâsid İstidlâl” adlı çalışmasıyla Doktora programından mezun oldu.

Kitaplar:

1- “Hanefî Usul Düşüncesinde Fâsid İstidlâl” Bursa, Emin Yayınları, 2022

Makaleler:

1. “Et-Tenbîh Alâ Müşkilati’l-Hidâye Adlı Eser Çerçevesinde Hanefî Fıkhında el-Hidâye Adlı Esere Yönelik  Eleştirilerle  Ġlgili  Genel  Bir  Değerlendirme”,  Recep  Tayyip  Erdoğan  Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2013, sayı: 4
  2. “Hanefî  Usul  Düşüncesinde  Fâsid  iİtidlâl  Çeşitlerinden  Mefhûm-i  Muhâlefet”,  Recep  Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2020, sayı: 17 (Prof. Dr. Şevket TOPAL’la birlikte)
  3. “Hanefî    Usul   Düşüncesinde   Fâsid   İstidlâl   Çeşitlerinden   İktiran   Delâleti”,    Rumeli    İslâm araştırmaları Dergisi, 2022, sayı: 9

BELGELER

* YÖKDİL 2022/2 ARAPÇA: 92.5 İŞ DURUMU

2001 – 2007 yılları arasında Özer Tekstil adlı ihracat firmasında Arapça tercüman olarak çalıştı. 2007 yılında Edirne de imam hatip olarak göreve başladı.

2012 yılında Diyanet Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezine Eğitim Görevlisi olarak atandı.

2015 yılında Diyanet Tekirdağ Eğitim merkezine Eğitim Görevlisi olarak atandı. Halen Diyanet Tekirdağ İhtisas Merkezinde Eğitim Görevlisi olarak görev yapmaktadır.