04.01.2016

Abdurrahman ŞAHİN

1958 yılında Manisa’da dünyaya gelen A. ŞAHİN 1977 yılında Fatih İmam-Hatip lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Bursa Yüksek İslam Enstitüsüne kaydını yaptırıp, 1980 yılında öğrenciyken İmam-Hatip olarak göreve başladı. Enstitüden mezun olduktan sonra 1983 yılında Hacıbektaş ilçesine müftü olarak atandı.

1985 yılında 9 aylık İngilizce kursunu bitirip din görevlisi olarak İsveç Göteborg şehrine gitti.1990 yılında görevi bitip döndükten sonra Eskişehir’in Hun ve Tekirdağ’ın Saray İlçelerinde müftülük yaptı.

Saray ilçe müftüsü iken 15. dönem Haseki ihtisas kursuna katıldı. 1 yıl İstanbul merkez vaizliği yaptıktan sonra Tekirdağ İl müftü yardımcısı olarak atandı. 2002’de Tekirdağ Eğitim Merkezi hizmete açıldıktan sonra Eğitim merkezine müdür olarak atandı. 2010 yılına kadar bu görevi sürdürdü. 2010 yılında yönetmelik gereği rotasyona tabi tutuldu, ancak aynı yerde öğretmen olarak kalmayı tercih ederek müdürlük görevinden ayrıldı. Halen eğitim merkezinde öğrenim görevlisi olarak görevine devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olup Arapça. İngilizce ve İsveççe bilmektedir.

15 Ağustos 2020 tarihinde vefat etmiştir. Allah rahmet eylesin.