21.04.2016

Bulgaristan Başmüftülüğü Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmet, Tekirdağ Diyanet Eğitim Merkezi'mizi ziyaret etti

Bulgaristan Başmüftülüğü Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmet, Tekirdağ Diyanet Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti

Bulgaristan Başmüftülüğü Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmet, Türkiye’nin değişik yerlerinden ve çeşitli Balkan ülkelerinden din görevlilerine yönelik hizmet içi eğitim kursları gerçekleştirilen Tekirdağ Diyanet Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

15 Nisan tarihinde gerçekleştirilen ziyaret sırasında Yüksek İslam Şura Başkanı, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Murat Osman...oğlu ve öğretim üyeleriyle görüştü.

Vedat Ahmet, müdüre din eğitimi ve hizmet içi eğitim kurslarına ilişkin ortak projelerden ibaret kurumlar arası işbirliği için teşekkür etti. Osmanoğlu, Başmüftülük kurumunun kadrolarının mesleki yeterliliklerinin geliştirilmesine yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade etti.

Yüksek İslam Şura Başkanı, ziyareti kapsamında birkaç gündür bir eğitim projesinde yer alan Bulgaristan’dan imamlarla görüştü. Proje çerçevesinde Bulgaristan’dan ve Türkiye’den imam hatipler arasında deneyim alışverişi yapılacak ve onlara Müslüman toplumunun üyelerinin radikalleşmesine karşı en güçlü araç olan İslam dini kaynaklarının doğru okunması ve yorumlanması öğretilecek.

Kaynak: Kırcaali Haber